53704689_10156042837667327_5173277903189704704_o.jpg

Hei!

Velkommen til bloggen min. Her deler jeg tanker og synspunkter, og litt av mine matfavoritter. Håper du liker det du ser!

Sjokoladekaken over alle sjokoladekaker

Sjokoladekaken over alle sjokoladekaker

Denne kaken har jeg selv komponert, inspirert av flere italienske sjokoladekaker. Målet for meg var å lage en kake som alle kunne like, og at den er glutenfri. Jeg føler selv at jeg har lykkes, når jeg har den med i selskaper og den er den første kaken som “forsvinner”.

Denne oppskriften fant jeg frem til etter litt ”forskning” og jakt på den perfekte smaken og konsistensen. Den har blitt en slager i vår familie med sin fløyelsmyke konsistens og gode smak.

Jeg pleier å servere den med et lett melisdryss på toppen. For å gjøre mer utav den er det veldig godt med friske bær, gjerne rørte bringebær, blåbær og litt vispet krem eller en kule is.

Mine barn og andre unge gjester har også vist ved å forsyne seg gang på gang at denne kaken som jeg antok var mest for voksne, også er svært barnevennlig. Ved å legge et lag med supergod sjokoladeglasur på toppen forsvant to slike kaker på et blunk i sist jentebursdag.

Dermed – her er kaken for alle anledninger:

Les gjennom ingredienslisten før du begynner, slik at du ser tidsbruken.

• 200 gr kokesjokolade (gjerne Dronningsjokolade, men hvis noen er veldig allergiske mot gluten finn den sjokoladevarianten som er garantert fri for melrester)

• 200 gr smør – romtemperert

• 6 egg (går også fint med 4-5 egg, avh av størrelsen)

• 200 gram sukker

Begynn med å smelte smøret delt i skiver og sjokoladen som er knekket opp i biter i et vannbad. Rør litt innimellom. Når blandingen er helt smeltet setter du den til side og gjør deg klar til å skille eggeplommene fra hviten i hver sin bakebolle.

Sett stekeovnen på 175 graders varme.

Piske hviten stiv med en miksmaster. Hell så 200 gram sukker opp i eggeplommene og pisk videre med miksmasteren til det er gult og luftig.

Ha i blandingen av kokesjokolade og smør sammen med de vispede eggeplommene og sukkeret. Visp lett til det er helt blandet med eggeplommene. Vend så varsomt inn de stivpiskede eggehvitene med en slikkepott.

Hell alt i en godt smurt rund form (bruk ca en 1 ss smør og 2 ss melis)

Stekes på 175 grader i ca 30-40 minutter.

Følg godt med på slutten så du ikke steker kaken for mye. Sjekk at kaken er stekt ved å stikke en pinne i kaken. Når den ikke har flytende røre på seg er den klar.

Copy of Sjokoladekaken over alle sjokoladekaker

Copy of Sjokoladekaken over alle sjokoladekaker

Breathing in the Crisp Air of Lake Lucerne

Breathing in the Crisp Air of Lake Lucerne